De huidige bewoners

Mika en Judith de Boer

Wie wonen er nu?

Wie?

Ik, Judith de Boer (46jr) moeder van zoon Mika (4jr), en Mika wonen sinds 2018 in het Beitelhuisje in Zutphen.

Opleiding

Aan de Kunstakademie in Arnhem (Artez) studeerde ik aan 1e graads lerarenopleiding tekenen en schilderen. Om mijzelf verder te ontwikkelen als kunstenaar deed ik na deze opleiding nog een Master of Fine Arts opleiding aan de AKI2 (nu Artez) waar ik me vooral bezig hield met schilderen, performance kunst en video installaties.

Carriere

Sinds 1999 ben ik colorist. Ik corrigeer en balanceer de kleuren voor bewegend beeld. Denk aan commercials & infomercials, documentaires, muziek video’s en speelfilms. Sinds 2008 combineer ik kleurcorrectie (of grading zoals het ook wel genoemd wordt) met andere multimedia opdrachten in mijn eigen bedrijf Studio Judith de Boer. Denk aan grafische vormgeving, webdesign en ontwikkeling, korte films en illustreren.

Nu

Na de geboorte van mijn zoon ben ik vanuit Amsterdam verhuisd naar het prachtige Zutphen. In dit inspirerende huis, een plek midden in de stad tussen de andere kunstenaars, is ook mijn werkplek / bedrijf Studio Judith de Boer gehuisvest. Je kunt er terecht voor grafische oplossingen, webdesign en ontwikkelingsvragen en oplossingen, onderhoud van websites, illustraties en natuurlijk kleurcorrectie. Heb je een film die kleurcorrectie nodig heeft, kun je ‘m bij mij brengen. Of wil je meer weten over het onderwerp, ik geef ook workshops kleurcorrectie. De kennis die ik overdraag is ook toepasbaar voor het bewerken van stilstaand beeld. Voor voorbeelden van meer en ander werk en kleurcorrectie verwijs ik je graag naar mijn portfolio op Studio Judith de Boer.

Wat doe je en wat maak je?

Naast mijn andere werkzaamheden (zie hoofdstuk nu) maak ik ook ansichtkaarten in het Beitelhuisje in Zutphen. De eerste kaart was de kaart van Het Beitelhuisje, het was mijn verhuiskaart. Ik kreeg de smaak van het zelfgemaakte kaarten sturen te pakken en kreeg enthousiaste reacties waardoor ik nu een klein winkeltje heb geopend. Op mooie dagen vind je aan de ‘achterkant’ van mijn huis, de Armenhage-zijde, een tafeltje met de kaarten en zelf gemaakte biologische zepen, een hobby genaamd Zutphens Zeepje.

Heb je vragen? Mail of bel me!